Let op, we hebben het hier over stickers die je maar een keer kan gebruiken. Niet over de raamstickers.

Wij gebruiken standaard  een hoogwaardige en duurzame kwaliteitsfolie. Een sticker bestaat uit drie lagen; het rugpapier, de sticker en een applicatiefolie.  Voor vragen hallo@pindolleke.nl 

Het plakken van stickers is eenvoudig, neem er wel de tijd voor.

De stickers worden niet los van elkaar maar op een applicatiefolie aangeleverd, en als een sticker aangebracht. Voor het beste resultaat en een duurzame hechting is een goede voorbereiding een vereiste. De ondergrond moet met bijvoorbeeld spiritus of een ruitenreiniger goed schoon en vet vrij gemaakt zijn en mag geen siliconen bevatten.

Er bestaan twee methoden voor het aanbrengen van stickers: de zogenaamde ‘droge’ en ‘natte’ methode. Bij verreweg de meeste applicatie’s zal de ‘droge’ methode de snelheid van de werkzaamheden bevorderen en de beste resultaten opleveren.

De voordelen van de ‘droge’ methode zijn een snellere afwerking, zoals het verwijderen van de applicatietape, en een betere controle over de hechting.

Bij de ‘natte’ methode wordt eerst de ondergrond met een plantenspuit licht beneveld ( aan het water kan een enkel druppeltje Dreft worden toegevoegd ). Dit heeft bij grotere oppervlakken het voordeel van repositioneren. Wacht met het verwijderen van het aplicatietape een 30 tot 60 minuten zodat de lijmlaag een kans krijgt om een goede hechting op te bouwen.

Voor beide methoden geldt dat na een week de lijmlaag geheel is uitgehard en een optimale hechting is verkregen.

Aanbrengen stickers

Strijk eerst met een pasje over de bovenkant van de gehele sticker. Trek de sticker een beetje open om te kijken of de sticker los willen laten. Zo niet, nogmaals goed strijken over de bovenkant.

Voordat de sticker kan worden aangebracht dient de ondergrond schoon en vetvrij te zijn! Breng de sticker waarvan het rugpapier nog steeds aanwezig is met kleine strookjes schilderstape of plakband op de juiste positie aan. Door tussen de sticker in te knippen wordt bij langere teksten het plakken in kleinere stukjes verdeeld.

Sla de tekst nu om naar boven en haal de rug voorzichtig van de tekst, zodanig dat deze op de applicatietape blijft zitten. Klap de strook met tekst voorzichtig op zijn plaats, trek de folie in het midden strak en strijk met een pasje vanuit het midden van boven naar beneden.

Wrijf goed na met het pasje van boven naar beneden over de gehele sticker. Verwijder daarna de applicatietape vlak en voorzichtig beetje voor beetje. Mochten de sticker niet willen loslaten, nogmaals over de bovenkant strijken en de sticker heel rustig `begeleiden.

Gebruik

De stickers kunnen niet hergebruikt worden. De stickers worden gemaakt van vinyl. Dit is hetzelfde materiaal als gebruikt wordt op vrachtwagens, bouwborden etc. Gemiddeld gaat deze vinyl 5 jaar mee. De stickers zijn niet geschikt om mee te spelen door kinderen.

Verwijderen

Verwijderen gaat gemakkelijk en zonder beschadigingen met behulp van hitte van bijvoorbeeld de föhn. Hiermee wordt de lijm opgelost. Van de meeste ondergronden kun je ze zo af halen zonder hitte. Pindolleke kan niet aansprakelijk gesteld worden indien er een beschadiging optreedt voor, tijdens of na het bevestigen van de sticker.